MedWatch

Novo Nordisk trækker sig: Vil ikke overbyde Sanofis bud på Ablynx

Novo Nordisk annoncerer mandag i en kortfattet pressemeddelelse, at selskabet ikke vil forsøge at overbyde det købstilbud, som franske Sanofi har lagt på antistofselskabet Ablynx, og som Ablynx allerede har accepteret.

Foto: Ablynx

Novo Nordisks jagt på det belgiske antistofselskab Ablynx er slut.

Efter at Ablynx mandag morgen har accepteret et købstilbud fra Sanofi på 29 mia. kr. - eller 45 euro pr. aktie - trækker Novo Nordisk sig nu fra budkrigen.

Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Dermed peger alt på, at Sanofi overtager Ablynx.

Overhalet indenom

Den 8. januar offentliggjorde Novo Nordisk ellers, at selskabet havde budt 30,5 euro pr. aktie for Ablynx.

Efterfølgende har Sanofi afgivet deres bud på Ablynx, og de to selskaber er dermed på få uger blevet enige om en handel. Det fortalte Ablynx' danske formand, Bo Jesper Hansen, tidligere på dagen mandag.

Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, mener, at der er en overordnet grund til, at Sanofi - og ikke Novo Nordisk - står tilbage som køberen af Ablynx.

Han mener, at Novo Nordisk egentlig kun var interesseret i Ablynx største lægemiddelhåb, caplacizumab, som er rettet mod sjældne blødersygdomme, mens Sanofi værdisatte hele forretningen.

Ablynx vurderer selv, at caplacizumab kan sælge for 1,2 mia. euro om året.

"Novo Nordisk byder på Ablynx, men byder egentlig på baggrund af caplacizumab. Budprisen afspejler alene potentialet i caplacizumab. Men der ligger selvfølgelig også nogle andre værdier i selskabet, bl.a. i kraft af de samarbejder, som Ablynx har med Sanofi," siger han.

"Sanofi har været villige til at lave en værdiansættelse på hele selskabet, og det har gjort, at begge bestyrelser er blevet enige om den overtagelse," fortsætter han.

Sanofi opruster

Han påpeger, at Sanofi på to uger har styrket sin bløderforretning markant.

I sidste uge købte Sanofi bløderselskabet Bioverativ, der er udskilt af Biogen, for 70 mia. kr. Og nu har selskabet altså lagt 29 mia. kr. for Ablynx.

"Med et trylleslag har Sanofi styrket deres pipeline inden for bløderpræparater betragteligt," siger Søren Løntoft Hansen.

Ablynx-formand glad for lynsalg til Sanofi: "Godt for alle parter"

Sanofi køber Ablynx 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier