MedWatch

Sanofi køber Ablynx

Det belgiske selskab Ablynx, som Novo Nordisk i den seneste tid har forsøgt at købe, har accepteret et købstilbud på 29 mia. kr. fra Novos franske konkurrent Sanofi.

Foto: Ablynx/PR

Sanofi ser ud til at blive den nye ejer af det belgiske antistofselskab Ablynx, som Novo Nordisk ellers i den seneste tid har forsøgt at overtage.

Det står klart, efter at bestyrelsen i Ablynx har accepteret et bud på 45 euro pr. aktie fra Sanofi, der dermed har overbudt Novo Nordisk. Sanofis købsbud mangler nu kun aktionærernes accept.

Det franske selskab overgik klart Novo Nordisks bud på 30,5 euro pr. aktie, som bestyrelsen i Ablynx tidligere har afvist som værende for lavt.

Sanofis bud fastsætter værdien af Ablynx til 29 mia. kr. Det er 8 mia. kr. højere end det seneste bud fra Novo Nordisk.

"Med købet af Ablynx fortsætter vi fremdriften i vores strategiske transformation af vores forskning og udvikling ved at udvide pipelinen af sen-fase-midler og styrker vores platform for vækst inden for sjældne blodsygdomme," siger Oliver Brandicourt, adm. direktør i Sanofi, i en pressemeddelelse.

Handlen er enstemmigt vedtaget af begge selskabers bestyrelser.

"Vores bestyrelse mener, at denne handel repræsenterer en tilfredsstillende værdi for aktionærerne og maksimerer potentialet af vores pipeline til glæde for alle interessenter," siger Edwin Moses, adm. direktør i Ablynx.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier