MedWatch

Novo Nordisk Fonden skyder 2,4 mia i biomedicinsk forskning

Fonden bag Novo Nordisk bevilger 2,4 mia. kr. over fem år til forskere, der beskæftiger sig med grundforskning inden for biomedicin og bioteknologi.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Der er milliarder på vej til grundforskningen inden for biomedicin og bioteknologi med Novo Nordisk Fonden som afsender.

Fonden bag Novo Holdings og derigennem blandt andet Novo Nordisk har således besluttet at bevilge 2,4 mia. kr. til bioteknologisk forskning over de næste fem år.

Det skriver Berlingske.

"Vi vil med programmet gerne give langvarig forskningsstøtte til de bedste forskere på alle udvikingstrin. Vi tror, vi på den måde kan fremme mere nyskabende, interessante og originale forskningsprojekter. I dag er forskere for ofte henvist til et-årige bevillinger og vælger derfor måske at satse på noget, der giver sikre resultater, frem for at tage en chance," siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, der er chef for forsknings- og innovationsbevillinger hos fonden.

600 mio. kr. af de 2,4 mia. kr. har fonden allerede sidste år afsat i en bevilling, og nu har fonden så besluttet at lægge 1,8 mia. kr. oven i det beløb.

Milliardbevillingen er blot en af en lang række uddelinger, som fonden har lavet inden for de seneste uger.

Tidligere på ugen modtog metabolismecentret på Københavns Universitet 700 mio. kr. fra fonden, mens et svensk diabetesprojekt modtog 1 mio. kr. og studenterforeningen Synapse modtog 732.000 kr.

Bevillinger er en del af en ny strategi fra Novo Nordisk Fonden, som fondens formand Lars Rebien Sørensen tidligere har fortalt til MedWatch går ud på at "gøre noget, som på lang sigt vil gavne Danmark."

Den strategi indebærer, at fonden øger sine udbetalinger til 5 mia. kr. årligt frem mod 2023, hvilket er en firdobling i forhold til de 1,3 mia. kr., som fonden udbetalte i 2017.

Studenterforening får 732.000 kr af Novo Nordisk Fonden: "Det betyder utrolig meget"

Novo Nordisk-ejer forgylder dansk forskningscenter med 700 mio kr 

Novo Nordisk Fonden vil bruge op til 400 mio på at hjælpe udsatte unge

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier