MedWatch

Novo Nordisk-ejer forgylder dansk forskningscenter med 700 mio kr

Novo Nordisk Fonden donerer 700 mio. kr. til metabolismecenteret på Københavns Universitet, der forsker i fedme og diabetes. Dermed løber Fondens samlede bevilliger til centeret op i godt 1,5 mia. kr.

Københavns Universitets metabolismecenter får 700 mio. af Novo Nordisk Fonden. | Foto: Novo Nordisk Fonden

En af landets rigeste pengetanke, Novo Nordisk Fonden, vil med en ny trecifret millionbevilling styrke dansk forskning i fedme og sukkersyge. Konkret donerer fonden, der er den ultimative ejer af blandt andre Novo Nordisk og Novozymes, 700 mio. kr. til Københavns Universitets metabolismecenter.

Det skriver Børsen.

Det er ikke første gang, at fonden lader pengeregnen vælte ned over metabolismecenteret i København. Tilbage i 2010, hvor centeret blev stiftet, skete det som følge af en 885 mio. kr. donation fra netop Novo Nordisk Fonden, hvor Birgitte Nauntofte i dag er direktør.

"Vi har konstateret i evalueringen, at der er opnået fremragende forskningsresultater, og derfor har fondsbestyrelsen besluttet at bidrage yderligere til styrkelse af centrets forskning og internationale profil,” siger hun i dag til avisen.

De 700 mio. kr. løber over en periode på fem år, men allerede efter tre år foretages en evaluering, der skal danne grundlag for en ny ansøgning om finansiering for en ny femårig periode.  Københavns Universitet betaler huslejen, og forskerne har desuden hentet penge fra andre investorer, skriver Børsen.

Bevillingen sker som følge af en ny strategi fra Novo Nordisk Fonden, der skruer voldsomt op for milliarddonationerne til landets universiteter og forskningsmiljøer. I 2017 udbetalte fonden 1,3 mia. kroner, og det er ambitionen, at det beløb skal hæves til 5-6 mia. kr. i 2023.

Bevillingen kommer desuden blot en uges tid efter, at Novo Nordisk Fonden donerede et stort tocifret millionbeløb til et nyt talentprogram, der skal styrke innovation på sundhedsområdet.

64 life science-talenter får rygstød fra Novo Nordisk-ejer

Novo Nordisk Fonden vil bruge op til 400 mio på at hjælpe udsatte unge

Novo Nordisk Fonden vil firedoble milliarddonationer til danske forskere

Rebien vil have Novo-milliarderne ud at arbejde 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør forlader Virogates

Virogates’ finansdirektør vil af personlige årsager forfølge nye muligheder, og adm. direktør hos diagnostikselskabet Jakob Knudsen forstår, at hans afgående direktør ønsker at blive del af en større organisation.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier