MedWatch

GSK sælger samtlige aktier i Neurosearch

Den britiske medicinalkæmpe GlaxoSmithKline, som i 2003 indgik et milliardsamarbejde med Neurosearch, ejer ikke længere aktier i det lukningstruede biotekselskab.

Foto: PR/POLFOTO

Det britiske selskab Glaxo Group Limited har solgt samtlige af sine aktier i Neurosearch og er ikke længere storaktionær i det danske biotekselskab. Det oplyser Neurosearch i en meddelelse til fondsbørsen.

Glaxo Group Limited er holdingselskab for den britiske medicinalkæmpe GalxoSmithKline, som i 2003 indgik et samarbejde med Neurosearch om udvikling af lægemidler.

Det femårige samarbejde gav Neurosearch 610 mio. kr. i kassen, og man kunne samtidig i yderste instans have fået omkring 670 mio. kr. for hver lægemiddel, der blev udviklet gennem samarbejdet.

Ved den lejlighed købte GSK også 8 pct. af aktierne i Neurosearch til kurs 214.

Nu har briterne altså afhændet de sidste af sine aktier i det kuldsejlede danske biotekselskab på et tidspunkt, hvor aktien koster omkrign 4,5 kr. stykket. Ifølge Ritzau Finans, som henviser til data fra Bloomberg, ejede GSK inden i dag 5,17 pct. af aktierne i Neurosearch.

Neurosearch har gennem længere tid været ved at lukke ned og er nu ikke mere end en tom børsskal, som de to danske selskaber Gefion Group og Nordic Transport Group gennem et stykke tid har kæmpet om at overtage.

Nordic Transport Group har vundet den kamp og kæmper nu for at overtage aktierne i Neurosearch. Pt. sidder man på 22,54 pct., men transportselskabet håber at gennemføre en fusion med Neurosearch inden udgangen af i år og på den måde skyde genvej til børsen.

NTG satser på børsnotering via Neurosearch til nytår

Budkrig koster for Neurosearch: Nedjusterer forventningerne til 2018  

NTG skraber 22,5 pct af aktierne i Neurosearch sammen 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier