MedWatch

Abbvie udnytter option på kræftmiddel fra Leo Pharmas antistof-partner

Medicinalkæmpen Abbvie overtager rettighederne til at udvikle og kommercialisere en mulig immunonkologisk behandling opfundet af biotekselskabet Argenx.

Foto: Abbvie

Efter knap to og et halvt års samarbejde mellem Abbvie og det hollandsk/belgiske biotekselskab Argenx, har medicinalkæmpen besluttet at udnytte en option, der sikrer selskabet de eksklusive rettigheder til at udvikle og markedsføre en potentielt kræftbehandling med det foreløbige navn ARGX-115.

Midlet, der er en immunonkologisk antistofbehandling, er fortsat i den prækliniske fase, men kan over de kommende år indbringe Argenx op til 4 mia. kr. i milepælsbetalinger i takt med udviklingsmæssige, regulatoriske og kommercielle fremskridt. Derudover vil Argenx modtage royalties af eventuel omsætning fra anvendelse af midlet.

"Samarbejdet med Argenx over de seneste to år har været produktiove, og vi ser frem til fortsat af arbejde sammen om videnskabelige fremskridt til gavn for patienterne," udtaler Tom Hudson, underdirektør i Abbvie, i en pressemeddelelse.

Argenx' teknologi har over årene tiltrukket sig opmærksomhed fra flere store medicinalselskaber, heriblandt Leo Pharma, der siden 2015 har samarbejdet med virksomheden om ARGX-112, en mulig injektionsbehandling mod inflammatoriske hudlidelser.

Leo Pharma meddelte i foråret, at det var klar til at indlede kliniske forsøg med lægemiddelkandidaten.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier