MedWatch

Congos oprørsmilitser hindrer bekæmpelse af ebolaudbrud

Samtidig med at antallet af vaccinationer mod ebola spreder sig i Congo, bekræfter Verdenssundhedsorganisationen nu, at man har svært ved at kortlægge smittevejene på grund af truslen fra den aktive væbnede konflikt i udbrudsområdet.

Ebolapatient bliver overført til en karantæne behandlingsenhed i Beni i det østlige Congo | Foto: /ritzau Scanpix/AFP/John Wessels

Frygten for at den aktive væbnede konflikt i det østlige Congo ville blive et problem for bekæmpelsen af ebola under det nye udbrud af sygdommen viser sig nu at være velbegrundet.

Det skriver Reuters.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, bekræfter nemlig, at de voldelige sammenstød mellem oprørsgrupper og regeringsstyrker betyder, at nødhjælpsarbejdere ikke kan få adgang til nogle af de potentielle smittetilfælde i området.

“Vi er ikke sikre på, at vi har identificeret alle smittekæderne. Vi forventer at se flere tilfælde som et resultat af tidligere infektioner og at disse infektioner har udviklet sig til sygdom,” siger WHO-talspersonen Tarik Jasarevic, og tilføjer at den store frygt er, at man på grund af sikkerhedsbristerne får blinde punkter, hvor smitten frit kan udvikle sig.

I alt er der 87 bekræftede smittetilfælde under det nye udbrud, hvoraf de 47 af dem er døde af det efterfølgende sygdomsforløb. Det gør allerede nu udbruddet værre end det ebolaudbrud, som ramte det vestlige Congo tidligere på året. Derunder døde 37 personer.

Indtil videre er mere end 2100 personer, som har været i kontakt med de nuværende smittede, blevet identificeret, og blandt dem er en større vaccinationsindsats gået i gang med Merck/MSD’s ebolavaccine. Mere end 500 personer, nødhjælpsarbejdere, er blevet vaccineret.

Congo vælger igen Mercks vaccine til at tackle ebola-udbrud

Ebola rammer DR Congo for anden gang i år  

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier