MedWatch

Teva varmer op til "astronomisk" byggeprojekt i New Jersey

Det giver store skatterabatter for at Teva at rykke sit amerikanske hovedkvarter til New Jersey, men det kræver også store investeringer fra den israelske medicinalgigants hånd.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Politikerne i New Jersey har lokket med store skatterabatter for at få Teva til at rykke sit amerikanske hovedkvarter til deres stat, men en stor del af de besparelser kommer Teva til at poste i husleje og byggeprojekter.

Det skriver NJ.com.

Teva har skrevet en 12 år-lang lejekontrakt på en ejendom i Pasippany-Troy i New Jersey, og ifølge den nye udlejer Harvey Rosenblatt, skal Teva betale omkring 9 mio. dollar (57 mio. kr.) i leje.

Samtidig vil Teva også gå i gang med en udvidelse af ”astronomisk” omfang. Hvad der mere præcist dækker over, eller hvor meget det kommer til at koste, bliver ikke nærmere udspecificeret, men ideen med flytningen er, at Teva vil konsolidere og effektivisere sine amerikanske faciliteter. Tidligere har hovedkvarteret ligget i Pennsylvania.

Flytningen og konsolideringen en del af den 3 mia. dollar store spareplan, som Teva satte i gang sidste år under ledelse af danske Kåre Schultz, der skal få den gældsplagede medicinalkoncern på ret fod igen.

Teva siger ja tak til skatterabat: Flytter amerikansk hovedkvarter og sparer 250 mio

Teva kan spare en kvart milliard på skatten ved at flytte amerikansk hovedkvarter 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier