MedWatch

Analytiker: Små positive tegn for Novo i konkurrents regnskab

Det store salg af diabetesprodukter hos Eli Lilly kan potentielt også love godt for Novo Nordisks salg af samme. Det mener Jyske Bank-analytiker Simon Hagbart Madsen.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Eli Lillys overraskende store fremgang kan også pege på et godt forretningsklima for danske Novo Nordisk i USA.

Det vurderer aktieanalytiker Simon Hagbart Madsen fra Jyske Bank i en umiddelbar kommentar efter Eli Lillys regnskab tirsdag.

De to medicinalvirksomheder er begge store inden for diabetesbehandling, og Eli Lillys salgstal i andet kvartal var langt bedre end forudset på det punkt.

Blandt andet voksede salget af den hurtigtvirkende insulinanalog Humalog, en konkurrent til Novos Novolog med 13 pct. til 770 mio. dollar – mere end 80 mio. dollar bedre end forudset i markedet ifølge Bloomberg News.

Eli Lillys store GLP-1-analog, Trulicity, der konkurrer direkte med Novos Victoza og Ozempic, voksede desuden 62 pct. til 780 mio. dollar. Estimatet blandt analytikerne lå på 721 mio. dollar ifølge Bloomberg.

"Vi vidste godt, at Trulicity havde et stærkt salg, så det interessante er de underliggende faktorer, der driver overraskelsen: Er det som følge af et ændret salgsmiks, er der mindre prispres på i forhold til rabatter, eller er der måske lageropbygning i gang? Hvis det er, fordi der er mindre prispres, er det alt andet lige positivt for Novo Nordisk," siger Simon Hagbart Madsen.

Analytikeren ser nu frem til, at Eli Lillys ledelse uddyber salgstallene på en telekonference senere tirsdag.

"Det er interessant, hvordan Eli Lilly ser konkurrencebilledet. Man kunne have tænkt, at når Ozempic kom på markedet, ville der komme mere konkurrence, men det tyder umiddelbart ikke på, at der har været en stor effekt på salget i andet kvartal på trods af Ozempics fine recepttal," siger Simon Hagbart Madsen.

Alt i alt tegner regnskabet ifølge analytikeren et marginalt mere positivt billede end ventet for Novos udsigter i USA.

Trump presser sektoren

I regnskabet bemærker Lilly-topchef David A. Ricks det fokus, præsident Donald Trump har sat på medicinalselskabernes høje medicinpriser – blandt andet med et udspil i starten af maj.

"Vi har ikke øget priserne på nogen af vores lægemidler, siden præsidentens udspil blev annonceret, da vi er fokuserede på at øge omsætningsvæksten via volumen, ikke priser. Vores resultater i andet kvartal afspejler denne strategi, og vores prognose for 2018 antager ikke, at priserne stiger i USA resten af året," siger David A. Ricks blandt andet i regnskabet.

De udmeldinger stemmer meget godt med stemningen i branchen for tiden, mener Simon Hagbart Madsen fra Jyske Bank.

"Vi hører meget om, at medicinalselskaberne er tilbageholdende med prisforhøjelser, og nogle har rullet tidligere stigninger tilbage, så vi ser en lidt mere afventende adfærd i øjeblikket," siger aktieanalytikeren.

I det amerikanske formarked stiger Eli Lilly-aktien 4,4 pct. til 92,80 dollar oven på det flotte regnskab.

Novo-aktien lå uændret inden regnskabet, men er siden hen steget godt 0,7 pct. til 323,65 kr.

Jyske Bank har en købsanbefaling for Novo Nordisk.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier