MedWatch

Investorer belønner Bioporto for ny FDA-ansøgning

Bioporto-aktien er torsdag sendt i vejret efter nyt om selskabets ansøgning til de amerikanske myndigheder.

Foto: Jyllands-Posten

Selvom det var ventet, at Bioporto i denne måned ville ansøge de amerikanske myndigheder om tilladelse til at markedsføre nyretesten NGAL, så reagerer selskabets investorer positivt.

En aktie i Bioporto, der har base i Hellerup, handles således torsdag eftermiddag fire pct. højere end ved børsens lukning onsdag, og kan aktuelt erhverves for 3,2 kroner.

Stigningen kommer som reaktion på, at selskabet onsdag aften kunne fortælle, at det havde afsendt sin ansøgning til FDA, og nu venter en afgørelse inden året er omme.

Bioporto forsøgte i 2016 at få NGAL-testen godkendt hos FDA, men forsøget blev afvist. Bioporto har siden da arbejdet på en ny og forbedret ansøgning, og Peter Mørch Eriksen har efterfølgende sagt, at selskabet begik "begynderfejl" i første forsøg. Det var egentlig planen, at den nye ansøgning skulle indsendes til FDA inden 1. juli, men bøvl hos en kontraktforskningspartner betød, at Bioporto måtte udskyde planerne en smule.

NGAL-testen kan spore nyreskader og risiko for nyreskader i en blod- eller urinprøve og er allerede godkendt til salg i Europa.

Bioporto indsender ansøgning om nyretest til FDA

Bioporto-topchef om forsinkelse: Ærgerligt, men det ser stadig godt ud

Bioporto udskyder FDA-ansøgning til juli

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier