MedWatch

Storbritannien forbereder sig på et brexit uden aftale - og et muligt farvel til EMA

Storbritanniens regering forbereder sig på, at forhandlingerne med EU om en samarbejdsaftale efter brexit kan ende uden en aftale, siger en talsmand. En del af forhandlingerne går på, om Storbritannien fortsat skal være en del af det europæiske lægemiddelagentur EMA.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Den britiske premierminister Theresa Mays kabinet øger forberedelserne af et brexit, hvor forhandlingerne med EU ikke ender med en aftale.

Det fortæller en talsmand for den britiske premierminister tirsdag. Ifølge talsmanden har kabinettet diskuteret en hvidbog om Storbritanniens fremtidige forhold til EU.

Kabinettet øger i den forbindelse forberedelserne af, at forhandlingerne med EU kan ende med en "no deal". Forhandlingerne omhandler blandt andet Storbritanniens medlemskab af det europæiske lægemiddelagentur EMA.

"Premierministeren begyndte med at byde de nye kabinetmedlemmer velkommen og de medlemmer, som har fået nye roller," siger talsmanden.

"Kabinettet diskuterede den kommende publicering af hvidbogen, og det fremtidige partnerskab med EU, og også hvordan forberedelsesarbejdet af en ikke-aftale vil blive øget, siger talsmanden videre.

Andre ministre har beskrevet mødet som "meget godt".

"Jeg tror, at det er rigtigt, at kabinettet bakker premierministeren op og taler med en samlet stemme: Hvis folk ikke gør det, så er de nødt til at gå," siger justitsminister David Gauke til BBC.

Brexit skal senest være forhandlet færdig i oktober-november i år, hvis Storbritannien som planlagt skal træde formelt ud af EU i marts 2019. Men uret kan sættes i stå efter artikel 50, så forhandlingerne fortsætter efter fristen.

To af de tunge ministre i brexit-processen har netop valgt at forlade regeringen.

Brexit-minister David Davis, der stod for forhandlingerne med EU, og udenrigsminister Boris Johnson forlod deres embeder søndag aften og mandag i protest mod den brexit-strategi, som premierminister Theresa May under et regeringsmøde i fredags fik igennem.

Det er en strategi, hvor briterne prøver at fastholde en tilknytning til EU, herunder til det indre marked med fysiske varer. Theresa May har også tidligere sagt, at hun vil arbejde for, at Storbritannien skal være en del af EMA.

Det er det, der kaldes en "blød brexit". Men i Mays konservative parti er der også kredse, der går ind for en "hård brexit", altså et mere rent brud med EU.

Lif er "meget bekymrede" over strid om Storbritanniens deltagelse i EMA

Theresa May vil fortsat være en del af EMA  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier