MedWatch

Novartis dropper partnerskab med utilfredst biotekselskab

Novartis har skrottet et parterskab med det amerikanske biotekselskab Aveo, efter at sidstnævnte klagede over Novartis' langsommelighed. Nu vil parterne forsøge at forhandle sig udenom en retssag.

Foto: Rafiq Maqbool/AP/POLFOTO/arkiv

For tre år siden lagde Novartis ca. 100 mio. kr. på bordet hos det amerikanske biotekselskab Aveo for at få lov til at samarbejde om at udvikle lægemiddelhåbet AV-380.

Men nu trækker Novartis stikket på samarbejdet, uden at AV-380 er kommet væsentligt tættere på markedet.

Det skriver erhvervsmediet Fiercepharma.

Beslutningen falder ikke i god jord hos Aveo, som blot én dag forinden havde klaget til Novartis over det manglende fremskridt med AV-380.

Aveo stod til milepælsbetalinger på op til 2 mia. kr. som en del af samarbejdet, men har på tre år ikke set en krone af de penge, da midlet ifølge Aveo stort set har stået stille hos Novartis.

Det amerikanske biotekselskab, som før har oplevet både afbrudte samarbejder og fejlslagne midler, mener, at Novartis' beslutning er resultatet af en strategisk prioritering i selskabet og altså ikke skyldes selve midlet.

Derfor vil Aveo nu i første omgang i dialog med ledelsen i Novartis for at finde en løsning, der ikke kræver, at de to parter skal i retssalen, skriver Fiercepharma.

AV-380 er tiltænkt som behandling af det alvorlige vægttab, som kan forekomme i forbindelse med kræft. Rettighederne til midlet overdrages nu tilbage til Aveo.

Hårdt prøvet biotekselskab får europæisk oprejsning

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier