MedWatch

Novo-rivaler får nye hjertekar- og nyredata i indlægsseddel for diabetespille

Boehringer Ingelheim og Eli Lilly har fået endnu en konkurrencemæssig fordel i Europa for sit orale diabetesmiddel Jardiance, som inden længe kan markedsføres på baggrund af flere data om midlets positive indvirkning på risikoen for hjertekar- og nyresygdomme.

Foto: /Ritzau Scanpix/Anthony Morrow/

I starten af 2017 blev det orale lægemiddel Jardiance fra tyske Boehringer Ingelheim og amerikanske Eli Lilly det første lægemiddel mod type 2-diabetes i Europa, som fik data om midlets positive effekt på hjertekarproblemer med i indlægssedlen.

Og inden længe kan de to selskaber få flere gode data med i Jardiances label, da det europæiske ekspertpanel CHMP har anbefalet en ny opdatering. Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier