MedWatch

Novo Nordisk køber rettigheder til nyt lægemiddel i mulig milliardhandel

Novo Nordisk har endnu engang indgået en licensaftale med et biotekselskab. Denne gang om en kandidat mod diabetisk og kronisk nyresygdom i en handel, der kan have en værdi på 1,27 mia. kr.

Foto: Torben Åndahl

Novo Nordisk købte for mindre end to måneder siden rettigheder til en lægemiddelkandidat mod to sjældne blodsygdomme i en potentiel milliardhandel, og nu har man endnu engang haft checkhæftet fremme.

Det danske medicinalselskab har således indgået en samarbejds- og licensaftale med det amerikanske biotekselskab Epigen Biosciences. Det skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse. Aftalen giver Novo adgang til kandidaten EPGN696 - en LPA1-receptor-agonist, som udvikles til behandling af diabetisk og kronisk nyresygdom og andre kroniske sygdomme relateret til stofskifteproblemer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier