MedWatch

Novo-direktør: Konkurrencesituationen er uændret efter ADA

Der var ingen gennembrud på dette års ADA-møde, og derfor er styrkeforholdet mellem spillerne på markedet for diabetesmedicin uændret, mener Novos forsknings- og udviklingsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen.

Foto: /ritzau scanpix/Claus Bech

Årsmødet i den amerikanske diabetesforening, ADA, synger på sidste vers, og det har foreløbigt været et møde uden markante nyheder, mener Novos forsknings- og udviklingsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen.

”Det har været et ADA uden de store gennembrud, så jeg mener, at den konkurrencemæssige situation er uændret,” siger Mads Krogsgaard Thomsen til Ritzau Finans.

Novo har selv under et analytikerarrangement søndag kommenteret salgsudviklingen for sin nye ugentlige GLP-1-analog Ozempic på det amerikanske marked.

”Vi kan se, at Ozempic har præsteret lovende. Vi er allerede nu oppe på 10,6 pct. af de nye GLP-1-patienter efter omkring fire måneder på det amerikanske marked. Og det er faktisk først nu, at vi går i "strike mode" i de fleste territorier i USA. Så vi er særdeles tilfredse med den udvikling,” siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Med "strike mode" mener Krogsgaard Thomsen, at Ozempic nu overtager rollen fra Victoza som det stof, som salgskorpset primært koncentrerer kræfterne om.

Rival-produkt overgår Novos guldæg i klinisk praksis

Analytikere: Ozempic udfordres af nye doser fra rival

Forsiden lige nu

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier