MedWatch

Første pille godkendt mod blødende tyktarmsbetændelse

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers gigtpille Xeljanz til brug mod kronisk blødende tyktarmsbetændelse. Det er første gang, at et oralt lægemiddel bliver godkendt mod sygdommen.

Pfizer står bag lægemidlet Xeljanz, som nu er blevet godkendt til brug mod kronisk blødende tyktarmsbetændelse. | Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer har fået udvidet indikationen for sin gigtpille Xeljanz, så den nu også er godkendt til brug mod kronisk blødende tyktarmsbetændelse (colitis ulcerosa).

Xeljanz er det første orale lægemiddel, som er godkendt mod sygdommen, skriver de amerikanske sunhedsmyndigheder, FDA, som står bag godkendelsen.

I studierne, der førte til godkendelsen, blev 17 pct. af patienterne helt fri for symptomer på blødende tyktarmsbetændelse efter otte ugers behandling med to Xeljanz-piller om dagen. Efter et år var tallet oppe på 41 pct.

I Danmark har ca. 25.000 mennesker blødende tyktarmsbetændelse.

Herhjemme er biotekselskabet Nuevolution blandt andet i færd med at udvikle et middel mod sygdommen, som indtil videre har vist positive resultater i prækliniske studier.

Pfizers Xeljanz var i forvejen godkendt af FDA mod leddegigt i 2012 og psoriasisgigt i 2017.

Pfizer fordobler bundlinjen og hæver forventningerne

Nuevolution lander tidlige positive data inden for tarmsygdomme 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier