MedWatch

Nuevolution lander tidlige positive data inden for tarmsygdomme

Biotekselskabet Nuevolution fra København har offentliggjort nye prækliniske data for selskabets lægemiddelkandidat mod tarmsygdomme. Dataene er positive og støtter op om, at Nuevolution i fremtiden kan tage midlet til klinikken, skriver selskabet.

Alex Gouliaev, adm. direktør i biotekselskabet Nuevolution. | Foto: Nuevolution

Det københavnske biotekselskab Nuevolution har målt positive data fra en præklinisk test af selskabets lægemiddelhåb mod tarmsygdomme som Crohns sygdom og blødende tyktarmsbetændelse.

Det skriver Nuevolution i en pressemeddelelse.

Selskabet er i fuld gang med at gøre en række midler klar til klinisk udvikling. Den mest fremskredne af disse er et præklinisk middel, som hæmmer et protein med navnet ROR-gamma-t, og som Nuevolution sigter efter at teste i fase 1 mod en form for gigt i rygsøjlen.

Det samme middel tester Nuevolution mod tarmsygdomme, og det er altså her, at midlet nu har vist sig effektiv i de helt tidlige faser.

De nye data inden for tarmsygdomme støtter op om, at indikationen mod tarmsygdomme potentielt skal testes i klinikken umiddelbart efter indikationen mod gigt i rygsøjlen.

"Vi er selvfølgelig glade for at se det her positive resultat fra testen af vores ROR-gamma-t-kandidat," skriver Nuevolutions forskningschef, Thomas Franch, i pressemeddelelsen.

"Sammenlagt indikerer alt vores data, at tarmsygdomme udgør en åbenlys og potentielt lovende klinisk kandidat fremadrettet," skriver han.

Nuevolutions adm. direktør, Alex Gouliaev, har tidligere sagt til MedWatch, at selskabets ROR-gamma-t-hæmmer mod gigt i rygsøjlen kan blive klar til klinikken i første halvår af 2019, hvis alt forløber som det skal.

Selskabet holder til på Østerbro i København men er noteret på børsen i Stockholm.

Tidligere Volvo-topchef forlader Nuevolution efter fem måneder

Nuevolution vil være klar til første kliniske studier i 2019

Nuevolution taber 46 mio. kr. på et halvt år men fastholder forventningerne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier