MedWatch

Kåre Schultz: Vi vil ikke længere give rabat, bare fordi folk beder om det

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva, mener, at selskabet og andre producenter af kopimedicin har været for gavmilde med rabatterne. Han lover at rette op og sender samtidig en stikpille mod de amerikanske indkøbsorganisationer. Det skriver Børsen.

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva og tidligere adm. direktør i Lundbeck. | Foto: /ritzau/Cecile Smetana/arkiv

Kopimedicinselskabet Teva har ifølge selskabets adm. direktør Kåre Schultz savet den gren over, de selv sidder på, ved at være for rundhåndede med rabatter og prisnedslag.

Det skriver Børsen.

"Alle tabsgivende produkter skal enten sættes op i pris, eller også skal vi holde op med at levere dem, og fremadrettet har vi ikke tænkt os bare at give en prisreduktion, fordi folk beder om det," siger Kåre Schultz.

Han siger samtidig, at han mener, at Teva som markedsledende producent af kopimedicin har en forpligtelse til at gå i rette med de amerikanske indkøbsorganisationer, som presser medicinalselskaber til at give rabat.

Kåre Schultz' kamp mod rabatterne er et led i topchefens strategi for at redde finanserne i Teva, og sker sideløbende med en spareplan, hvor ca. 14.000 ansatte skal fyres.

Den spareplan har ført til strejker og politisk uro i Tevas hjemland Israel, men til Børsen siger Kåre Schultz, at han ikke blev påvirket af protesterne, fordi han mener, at fyringerne er nødvendige for at sikre selskabets overlevelse - og dermed job til de ca. 30.000 ansatte, som vil være tilbage i Teva.

Teva aflagde torsdag et regnskab for første kvartal, som slog analytikernes og selskabets egne forventninger og førte til en opjustering.

Selskabets ordinære indtjening ramte 94 cent per aktie, hvilket var et godt stykke over analytikernes forventning på mellem 59 og 75 cent per aktie.

Teva opjusterer forventningerne

Derfor får USA's mellemmænd kritik af Novo Nordisk, FDA's chef og patienter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier