MedWatch

Efter nye godkendelser: Novartis skal sælge dobbelt så meget i Kina

Novartis sigter efter at vokse sig dobbelt så stor i Kina inden for få år, efter man har fået flere midler på tilskudslisten og står til yderligere produktgodkendelser.

Foto: ritzau/AP/Georgios Kefalas

Inden for fem år skal salget af medicinalselskabet Novartis’ produkter være dobbelt så stort, som det er i dag.

Det siger den nye adm. direktør Vas Narasimhan til Bloomberg.

Det er især de regulatoriske reformer i Kina, som har givet den schweiziske koncern håb for fremtidens medicinalsalg. For nylig er otte af selskabets midler blevet sat på tilskudslisten i Kina, og man håber på endnu et par godkendelser i 2018. Novartis er langt fra det eneste medicinalselskab, som har denne slags ambitioner i det voksende kinesiske medicinalmarked - herhjemme har Novo Nordisk også store planer for Kina - men det er en af de medicinalkoncerner som er længst med deres engagement. Man har allerede store forsknings- produktions og salgsfaciliteter i landet.

Kinas ambitioner inden for CAR-T-terapierne, hvoraf Novartis ejer et af de få godkendte midler, Kymriah, er endnu en årsag til Vas Narasimhans optimisme.

På grund af de regulatoriske forbedringer har Novartis også besluttet at inkludere kinesiske patienter i alle senfase-studier med deres midler.

Novartis’ topchef træder tilbage i 2018

Novartis får hastebehandlet nye ansøgninger for CAR-T-produkt

GSK køber Novartis ud af håndkøbs-division 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier