MedWatch

Sydbank: Særdeles positiv opdatering af indlægsseddel i Tresiba

Mandagens meddelelse fra de amerikanske myndigheder er gode nyheder for Novo Nordisk, der har sikret et vigtigt kort i kampen om markedet for langtidsvirkende insulin, mener Sydbank.

Tresiba har fået en stor konkurrencemæssig fordel i kampen om markedet for langtidsvirkende insulin, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen. | Foto: Sydbank/PR

Sydbank ser særdeles positivt på opdateringen af indlægssedlen for Tresiba i USA, som Novo Nordisk meldte ud mandag eftermiddag.

Det mener analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

"Alene frygten for alvorlige episoder med for lavt blodsukker betyder, at 50 pct. af diabetikerne, som bliver behandlet med insulin, ikke tager de optimale doser og dermed heller ikke opnår en god blodsukkerregulering," oplyser han.

Tresiba er med data fra Devote-studiet det eneste insulin, hvor det fremgår af indlægssedlen, at midlet reducerer alvorlige episoder med for lavt blodsukker i forhold til verdens mest solgte insulin, Lantus. Det vil efter Sydbank-analytikerens vurdering give Tresiba en stor konkurrencemæssig fordel i kampen om markedet for langtidsvirkende insulin.

Søren Løntoft Hansen vurderer, at den opdaterede indlægsseddel for Tresiba vil bidrage til vundne markedsandele fremadrettet på det amerikanske marked.

Han påpeger samtidig, at især mange praktiserende læger i USA ikke har viden om fordelene ved Tresiba i forhold til Lantus.

"Det er vores indtryk, at for de praktiserende læger i USA er tillid til produktet, at det passer til patientens livsstil og funktionaliteten ved injektions-pennene blandt udskrivningsparametrene. Episoder med for lavt blodsukker har ikke hidtil været en driver for receptudskrivningen blandt de amerikanske praktiserende læger, da rigtig mange ikke har kendt til fordelene ved Tresiba i forhold til Lantus," skriver han.

Den opdaterede indlægsseddel for Tresiba giver Novo Nordisk lov til at markedsføre fordelene ved Tresiba overfor Lantus overfor blandt andet de praktiserende læger.

Sydbank anser det som sandsynligt, at episoder med for lavt blodsukker vil være en større driver for receptudskrivningerne blandt de praktiserende læger fremadrettet på grund af den opdaterede indlægsseddel og muligheden for at markedsføre fordelene ved Tresiba.

Novo Nordisk reagerede stort set ikke på meldingen mandag. Aktien lukkede med et lille fald på 0,9 pct. i 293,25 kr.

Novo får tilladelse til labeludvidelse for Tresiba i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier