MedWatch

Studier med ny p-pille til mænd viser gode takter

Der er lovende resultater i studierne med et nyt præventionsmiddel til mænd, men der er stadig lang vej igen, før det kan nå på markedet.

Foto: Colourbox

Både sikkerhed og effektivitet var i orden i et nyt studie med en præventionspille til mænd, dimethandrolone undecanoate (DMAU). Det skaber håb om, at mænd får deres eget alternativ til kvindernes p-pille, men samtidig adresserer det også flere problemer med midlet.

Det skriver blandt andre FierceBiotech.

Blandt andet bliver der peget på, at studiet kun varede én måned, og at DMAU skal tages sammen med mad for at være virksomt, samt at nogle af studiedeltagerne tog på, ligesom man ser for flere kvinder, der tager hormonel prævention.

Men indtil videre er der tale om mindre problemer i forhold til tidligere eksperimenter med prævention til mænd. Eksempelvis har studier med andre testosteron-baserede midler vist en højere rate af humørsvingninger og depression samt smerter ved injektionsstedet.

I studiet med DMAU har man heller ikke noteret sig problemer med leverfunktionen, hvilket ellers kan være en almindelig bivirkning ved at tage testosteron.

Forskerne vil nu sætte gang i længerevarende studier med DMAU.

Dansk mande-prævention scorer investor og lovende forsøgsdata

Fertilitets-app godkendt som præventionsmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier