MedWatch

Fertilitets-app godkendt som præventionsmiddel

En ny fertilitets-app, Natural Cycles, er nu så præcis, at den kan markedsføres som præventionsmiddel i Europa med myndighedernes tilladelse. Det skriver Politiken.

Foto: Colourbox

Appen Natural Cycles, der beregner en kvindes cyklus og dermed fertile vindue ud fra kvindens morgentemperatur, er nu så præcis, at den tyske, tekniske certificeringstjeneste TÜV har sagt god for Natural Cycles, og det har gjort det muligt for appen,  at blive CE-godkendt, hvilket betyder, at den kan markedsføres som prævention i Europa. Det skriver Politiken Lørdagsliv.

Kvinders cyklusser ofte naturligt uregelmæssige. Men hvis en kvinde tager sin temperatur om morgenen med et tilstrækkeligt præcist termometer, kan Natural Cycles appen på hendes telefon afgøre, om det er en præventionsfri dag, eller om det er en dag, hvor for eksempel et kondom er nødvendigt. Det kan lade sig gøre, fordi de målte temperaturer sammenholdes med intelligent software, der lærer kvindens cyklus at kende ned til de mindste detaljer, og som bruger en avanceret algoritme til at regne ud, hvor i cyklus, kvinden befinder sig.

Natural Cycles har udført kliniske tests på systemet, hvoraf den ene ifølge Natural Cycles selv er en af de største undersøgelser nogensinde foretaget i præventionsindustrien. De viste, at Natural Cycles er mere effektiv som prævention end kondomer og lige så effektiv som p-piller, men dog ikke lige så effektiv som en spiral.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier