MedWatch

Innovationsmiljøer skal både tjene penge og politiske interesser: ”Det er en skarp knivsæg at balancere på”

Innovationsmiljøerne i Danmark er sat i verden for på statens og egne vegne at investere i virksomheder med høj risiko. Og det er en øvelse, der kræver øje for både det politiske formål og dyb faglig indsigt, lyder det fra Borean Innovation, der er ét af de fire miljøer, som navigerer i spændingsfeltet mellem offentlige og private interesser.

Innovationsmiljøernes fornemmeste opgave er at investere i risikofyldte selskaber, som private investorer ikke ønsker at investere i på grund af den høje risiko, forklarer Lene Gerlach, porteføljechef i Borean Innovation. | Foto: PR, Borean Innovation

Danmarks fire godkendte innovationsmiljøer er private aktieselskaber, som efter et EU-udbud har indgået kontrakt med Staten om at varetage opgaven som innovationsmiljø.

Det betyder, at de skal hjælpe forskere og videnbaserede iværksættere med at etablere nye videnstunge virksomheder, og at de skal bistå med risikovillig kapital og udviklingsforløb, der kan bringe de nye iværksættervirksomheder frem mod kommerciel succes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier