MedWatch

FDA trykker på stopknappen for forsøg med muskelsvindsmiddel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har stoppet et klinisk studie med et middel mod muskelsvind efter ”en utilsigtet hændelse”. Det sker umiddelbart efter, selskabet bag midlet gik på børsen i USA og er anden gang på få dage, at FDA slår til mod forsøg, hvor sikkerheden har vist sig mangelfuld.

Foto: Colourbox

Forleden var det biotekselskabet Advaxis, der måtte sætte sine studier af selskabets potentielle immunterapi til behandling af HPV-associeret kræft på hold, efter et dødsfald blandt én af forsøgets testpersoner.

Nu er er turen så kommet til det amerikanske medicinalselskab Solid Bioscience, som onsdag har fået de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, på nakken. Det sker på grund af en såkaldt ”utilsigtet hændelse” af en så alvorlig karakter, at FDA har valgt at sætte en midlertidig stopklods for studiet, der tester en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindssygdommen Duchennes Muskeldystrofi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier