MedWatch

Sarepta er klar med ny muskelsvindkandidat

Det amerikanske biotekselskab Sarepta, der tidligere er blevet kritiseret for mangelfulde data på et omstridt muskelsvindmiddel, er nu klar med et nyt et af slagsen.

Foto: Colourbox

Endnu et muskelsvindmiddel er under udvikling hos det amerikanske biotekselskab Sarepta.

Det skriver Fiercebiotech.

Sarepta er selskabet bag den omstridte lancering af Exondys51 (eteplirsen) mod den sjældne muskelsvindlidelse Duchenne Muskeldystrofi (DMD), der rammer drengebørn. Mere end 90 pct. af patienterne ender i kørestol, inden de er 15 år.

Biotekselskabet fremlagde i sidste måned fase 1/2-resultaer for den næste generation af selskabets DMD-middel, golodirsen, men kom med flere detaljer til en præsentation til Annual Congress of the World Muscle Society, der blev holdt i Frankrig i weekenden.

Her fremgik det, at lægemiddelkandidaten boostede produktionen af proteinet dystrophin, som mangler i DMD. Samtidig så man forøgelsen i de områder af musklen, som er nødvendigt for at have klinisk effekt.

 Sarepta indgår ny muskelsvindaftale 

 Muskelsvinds-selskab i nye kontroverser

 FDA frigiver flere dokumenter om Sarepta-godkendelse 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier