MedWatch

Medie: Johnson & Johnson vil sælge steriliserings-enhed for tocifret milliardbeløb

Verdens største life science-koncern, Johnson & Johnson, er på udkig efter købere til selskabets steriliserings-enhed, Advanced Sterilization Products. Et eventuel salg kan indbringe koncernen op mod 12 mia. kr., erfarer Bloomberg.

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson vil fokusere på sine kerneaktiver og skærer for tiden flere af selskabets perifere grene af forretningen fra. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Mel Evans

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson vil fokusere på sine kerneaktiver og skærer for tiden derfor flere af selskabets perifere grene af forretningen fra.

Først var det dele af selskabets consumer-care afdeling der stod for skud, og nu er det så Johnson & Johnsons steriliserings-enhed, Advanced Sterilization Products, som selskabet søger købere til.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg, der har været i kontakt med kilder tæt på processen.

Ifølge mediet har Johnson & Johnson hyret en rådgiver og en advokat til at tage imod samt håndtere bud fra købere af steriliseringsdivisionen, der ifølge anonyme kilder, som Bloomberg har talt med, skulle være villige til at betale op mod 2 mia. dollars - godt 12 mia. kr. for enheden. Blandt bejlerne skulle blandt andre være en række kapitalfonde samt flere kapitalstærke private investorer.

J&J’s steriliseringsenhed laver systemer og løsninger til at rengøre medicinsk udstyr, blandt andre Sterrad-systemet til steriliseringsinstrumenter og Cidex OPA-opløsninger til desinfektion af scopes.

Johnson & Johnson selv har ikke ønsket at kommentere på opkøbsrygterne, men der skulle efter sigende være budfrist i denne uge.

Med det eventuelle salg af steriliseringsenheden fortsætter J&J sin strømlining af selskabets portefølje. Blandt andet er selskabets over-the-counter aktiviteter, diabetes-produkter og afdeling for medicinsk udstyr blevet trimmet, ligesom det sidste år blev aftalt at sælge læbe,- bliste- og vabelbehandlingen Compeed til det franske medico-firma HRA.

2017 var samtidigt året, hvor J&J fik grønt lys til at købe Europas største biotekselskab, schweiziske Actelion i en milliardhandel til 30 mia. dollars, og generelt er J&J så småt begyndt at investere i nye generationer af lægemidler, da en række af selskabets bedst sælgende præparater begynder at miste dominans.

J&J i nyt forlig

J&J står af i kampen om Pfizers consumer-care-enhed

Johnson & Johnson hopper på genterapi mod Alzheimers

Mere fra MedWatch

Biotekfond skyder millionbeløb i IO Biotech trods horribel start på børsen i USA

Biotekfonden Advice Capital Breakthrough Biotech har lagt et millionbeløb i biotekselskabet IO Biotech, som efter få uger på børsen i USA har fået barberet næsten halvdelen af sin markedsværdi. ”Det undrer os, at den kan falde så hurtigt,” lyder det fra fondens medstifter, der dog er langsigtet i sin investering, og som erklærer sig klar til at kunne mangedoble investeringen, hvis selskabet leverer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier