MedWatch

Novo Nordisk stævnet under mafialov i USA

Sammen med sine rivaler Eli Lilly og Sanofi er Novo Nordisk under anklage for ulovlige prisaftaler på det amerikanske marked, hvor sagsøgerne vil have dem dømt under en særlig mafia-lovgivning.

Foto: /Ritzau/Torben Åndahl/

Ifølge ni forskellige gruppestævninger har Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi gjort sig skyldig i ulovlige prisaftaler i USA.

Det skriver Børsen.

Aftalerne skal ifølge stævningerne være indgået sammen med de amerikanske pharmacy benefit managers (PBM) og skal have været årsagen til voldsomme stigninger i insulinpriserne.

"Hvor PBM’er kan og bør bruge deres markedsstyrke til at drive lægemiddelpriserne ned, så har PBM’erne og sagsøgte implementeret prisaftaler, der gør, at tredjepart uvidende finansierer både de oppustede priser og returkommission til PBM’erne," skriver sagsøgerne i stævningen.

Sagerne bliver ført af MSP Recovery Claims, MAO-MSO Recovery og MSPA Claims, der forsøger at få de anklagede dømt under den såkalte rico-lov, som blev indført for at bekæmpe mafiaen. De tre sagsøgere, som repræsenterer cirka 70 forskellige organisationer i USA, kræver tredobbelt skadeserstatning.

Tidligere Novo-ansat har store ambitioner for ungt firma

Novos superkombi mod diabetes ramt af fransk rabatræs

Novo om fedmemarked: "Vi er ikke alene, men vi har et forspring på 5-10 år" 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier