MedWatch

Minister: Danmark skal satse på life science

Danmark er i førerfeltet, når det gælder forskning og produktion inden for life science. Men konkurrencen er benhård, og derfor må vi ikke slække på ambitionerne, mener Ellen Trane Nørby, minister for sundhed i en kronik i Børsen.

Den danske life science sektor er i en liga for sig, og regeringen har derfor en ambition om at bygge videre på succesen og skabe de bedste rammevilkår for fortsæt og yderligere vækst.

Det skriver Sundheds- og Ældreminister, Ellen Trane Nørby (V), i en kronik i dagbladet Børsen.

”Ved at skabe gode vilkår for life science-sektoren og den kliniske forskning kan vi sikre nye job, eksportindtægter og produkter inden for et område, der ikke alene bidrager til den økonomiske vækst, men også har stor betydning for danske patienter,” skriver Ellen Trane Nørby i kronikken.

Hun oplyser, at regeringen har afsat 110 mio. kr. fra forskningsreserven i 2018 til forskning i bedre sundhed, og at man med finansloven for 2018 har afsat en pulje på 15 mio. kr. årligt i 2018-2021 til at styrke forskningen i immunterapi.

Desuden vil regeringen med den kommende vækstplan, som den fremlægger i begyndelsen af 2018, afsætte en pulje på 30 mio. kr. årligt, som skal gå til at finansiere initiativerne i planen.

Ministeren vil også styrke forskningsmiljøet, og blandt andet se på mulighederne for at sammenlægge Indsatsenheden for tidlig klinisk forskning i Danmark, Next med Clinica Trial Office Denmark (CTOD), ligesom hun med finansloven for 2018 vil reducere gebyrer for ikke-kommercielle kliniske forsøg.

Endelig skal Lægemiddelstyrelsen styrkes, så sagsbehandlingstiderne kan nedbringes, skriver ministeren. 

Sundhedsindustrien eksporterer som aldrig før

Rekordmange danskere arbejder i sundhedsindustrien

Vækstplan for life science udsat til 2018

Regeringen vil forbedre vilkår for life science-virksomheder i hovedstaden 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier