MedWatch

Pfizer opgiver to af Lundbecks primære markeder

Den internationale medicinalkoncern Pfizer har besluttet at droppe sit arbejde med sygdommene parkinsons og alzheimers, som er to af danske Lundbecks primære fokusområder. En ny, dansk konkurrent kan dog være på vej.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew/

Amerikanske Pfizer, verdens største medicinalkoncern, opgiver sit arbejde med de to sygdomsområder parkinson og alzheimers.

Det skriver Børsen på baggrund af en artikel i Wall Street Journal.

De to sygdomme er nogle af den danske medicinalkoncern Lundbecks primære forretningsområder, men Pfizer skriver i en meddelelse, at man, trods store investeringer, har forsket forgæves i forhold til at skabe nye lægemidler mod de to sygdomme. Beslutningen om at opgive områderne kommer i alt til at koste 300 medarbejdere jobbet.

Lundbeck, som trods Pfizers afgang stadig har en lang række konkurrenter i markedet, vurderer, at der på verdensplan er 36 mio. mennesker, som lider af demens. Markedet for alzheimers-midler ventes at runde 100 mia. kr. inden for ti år – og Lundbeck får muligvis selskab af Novo Nordisk, hvis diabetesmedicin Victoza har vist sig at have en effekt hos forsøgsmus.

"Kommer der nogle læger og fortæller mig, at de ser effekt med Victoza i alzheimers-/parkinsonspatienter, og hvis evidensbyrden er stærk nok, så er jeg positivt stemt over for at gå til FDA og sige, at nu går Novo Nordisk ind i nye indikationsområder med Semaglutide," har Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforsningsdirektør hos Novo Nordisk, tidligere fortalt til Børsen.

Pfizer satser milliarder på proteinnedbrydning 

Pfizer udvider genterapisamarbejdet til ALS 

Brystkræftmiddel fra Novartis får ny gennembrudsstatus 

Sparks genterapi vil koste godt 5 mio. kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier