Sparks genterapi vil koste godt 5 mio. kr.

Det amerikanske selskab Spark Theraputics vil kræve 850.000 dollars per patient for en ny genterapi mod en sjælden, arvelig øjensygdom.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Medicinalfirmaet Spark Therapeutics vil sælge sin nye genterapi mod blindhed for en pris på 850.000 dollar (cirka 5,3 mio. kr.), hvilket gør det til det dyreste medicin på markedet.

Det skriver Financial Times.

Spark Therapeutics' nye behandling Luxturna er den første genterapibehandling, der er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Jeff Marrazzo, der er administrerende direktør for Spark Therapeutics, siger, at firmaet vil opkræve 425.000 dollar for hvert øje for behandlingen, hvilket er under det samlede beløb på 1 mio. dollar, han hentydede til for kun et par uger siden.

Luxturna-behandlingen går ud på at indsætte en funktionsdygtig kopi af et manglende gen direkte i en patients øje, som opmuntrer kroppen til at producere et protein, der er essentielt for ens syn.

Genterapien forventes at være en engangsbehandling i modsætning til traditionelle behandlinger, der kan tage op til flere måneder eller år.

Behandlingen er målrettet mod en relativ sjælden type af nedarvet blindhed, dog er flere andre selskaber i gang med at udvikle lignende genterapier for mere almindelige sygdomme.

Spark modtager historisk godkendelse til genterapi 

Pfizer overtager genterapi mod hæmofili fra partner 

Pfizer scorer gode bløder-resultater 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også