MedWatch

Briterne siger god for millionterapi mod sjælden sygdom

GlaxoSmithKline har fået endeligt grønt lys fra det britiske prioriteringsinstitut til en milliondyr genterapi mod en meget sjælden sygdom – en terapi, som selskabet ellers overvejer at sælge fra.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Storbritanniens prioriteringsinstitut (NICE) har efter et længere forløb accepteret GlaxoSmithKlines genterapi mod den sjældne sygdom svær kombineret immundefekt (SCID) – en terapi som koster næsten 600.000 britiske pund (cirka 5 mio. kr.)

Det skriver FiercePharma.

NICE er ellers kendt for at være hård mod nye, dyre behandlinger og har haft adskillige konflikter med medicinalselskaber, særligt dem der udvikler kræftterapier. Tilsyneladende har GlaxoSmithKlines terapi, Strimvelis, været tilstrækkelig overbevisende i den meget lille patientgruppe til at retfærdiggøre den høje prissætning.

Stremvelis er indtil videre kun blevet brugt til behandling af fire patienter, og GlaxoSmithKline har, trods midlets effektivitet, derfor også luftet ideen om at sælge den fra. Selskabet har i det hele taget kig på at skille sig af med sin enhed for sjældne sygdomme, der udover Stremvelis tæller yderligere to andre behandlinger.

Sparks genterapi vil koste godt 5 mio. kr.

Analyse: Dyre genterapier mod kræft er pengene værd

NICE anbefaler genterapi fra GSK til millioner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier