MedWatch

NICE anbefaler genterapi fra GSK til millioner

Det britiske prioriteringsinstitut NICE har trods et prisskilt på over 4 mio. kr. valgt at åbne døren for en genterapi fra GlaxoSmithKline mod en immuneffekt.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

En ny genterapi er på vej ud på markedet i Storbritannien. Det sker, efter det britiske prioriteringsinstitut NICE (The National Institute for Health and Care Excellence) har anbefalet genterapien Strimvelis fra GlaxoSmithKline, skriver Reuters.

Strimveli er en behandling mod immundefekten adenosin deaminase mangel (ADA) også kaldet ” bubble boy”-sygdom, fordi patienterne er meget sårbare over for infektioner og nogle i sådan en grad, at de kun kan leve i et sterilt miljø.

Prisen for en behandling med genterapien er 600.000 euros, 4,5 mio. kr. I et udkast til en vejledning lyder det, at Strimvelis mod ADA forbedrer den samlede overlevelse sammenlignet med behandling med stamcelletransplantation.

”Strimvelis repræsenterer en vigtig udvikling i behandlingen af ADA-SCID, der giver et potentiale til at helbrede de immunmæssige aspekter af tilstanden og undgå nogle af ulemperne ved de nuværende behandlinger,” lyder det fra NICE, der også adresserer prisen på behandlingen.

”Det koster 594.000 euros, men behandlingen bliver normalt kun givet en gang og effekten forventes at være livslang.”

NICE åbner døren for Opdivo efter prisreduktion

NICE anbefaler BMS-middel mod hoved- og halskræft

NICE ser ikke tilstrækkelig effekt fra AstraZenecas brystkræftmiddel

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier