MedWatch

Valeant indgår milliardstort forlig med Allergan-investorer

Efter i årevis at have kæmpet en kamp om insiderhandel bider canadiske Valeant og holdingselskabet Pershing Square nu til bolle og betaler knap 1,8 mia. kr. tilbage til Allergan-investorer.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

En årelang disputs med det canadiske medicinalselskab Valeant og holdingselskabet Pershing Square på den ene side og investorer i mediciselskabet Allergan på den anden har nu fået en foreløbig afslutning, efter at parterne forleden indgik forlig i sagen om påstået insiderhandler for knap 1,79 mia. kr.

Således har Valeant indvilliget i at betale 96,25 mio. dollars og Pershing Square 193,75 mio. dollars til tidligere investorer i Allergan. Vælger retten at acceptere de to selskabers bud på en løsning, vil det sætte et punktum for de anklager mod Valeant og Pershing Square indgivet af investorer, som solgte Allergan-aktier i perioden mellem den 25. februar 2014 og den 21 april 2014.

Det skriver FiercePharma.

Sagen og anklagerne stammer fra Valeants mislykkede Allergan-overtagelse i 2014.

Sagsøgerne hævdede dengang, at Pershing Squares køb af en 9,7 stor procent-andel i Allergan - som firmaet købte op for at lette overtagelsen - var et no-go, eftersom værdien af den pågældende handling steg eksplosivt, efter at Valeant gjorde sit forslag offentligt.

Med den knap 1,8 mia. kr. store betaling er der tale om en kovending i forhold til en tidligere aftale mellem Valeant og Pershing Square.

Af den tidligere aftale om at opdele de juridiske omkostninger, besluttede Valeant at betale 60 pct. af en eventuel afvikling. Men i sidste uge meddelte Pershing Square, at det havde fået "kontrol med afviklingen af ​​retssagerne i bytte for at acceptere at betale en større procentdel".

"Vi fortsætter med at tro, at sagen ikke havde nogen fortjeneste," udtalte adm. direktør fra Pershing Square, Bill Ackman, i den forbindelse.

"Vi besluttede imidlertid, at det er i vores investors interesse at afvikle sagen nu i stedet for at fortsætte med at bruge tid og ressourcer på at forfølge retssagen yderligere."

Afviklingen kommer kort tid efter, at de sagsøgte mislykkedes i et forsøg på at få anklagerne modbevist. Sagen skulle have været ved retten i januar.

Sagsøgerne indgav deres første sag tilbage i december 2014, idet Valeant skulle have tippet Pershing Square om, at det ville købe Allergan.

Pershing Square købte derefter aktier i selskabet, før det brede marked blev bekendt med handlen, for at opnå et betydeligt overskud, lyder anklagen fra aktionærerne.

Det endte med, at Actavis kom ind og overtog Allergan i slutningen af november 2014 for 66 mia. dollars.

Bliver jægeren pludseligt den jagede?

Når stædighed ender med at koste 27 mia. kroner

Botox-ejer afviser endnu engang tilnærmelser

Valeant vil hæve Allergan-bud til 350 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier