MedWatch

Dødsfald hæmmer AbbVies positive gigtresultater

Nye fase 3-data lover godt for AbbVies nye håb inden for gigtbehandling, men resultaterne er martret af fortsatte sikkerhedsproblemer og dødsfald blandt forsøgsdeltagerne.

Foto: PR

AbbVie er gået i gang med at gyde olie på vandene efter selskabets investorer er blevet skræmt af dødsfald i studier med dets blockbuster-kandidat ABT-494 (upadacitinib).

Det skriver Endpoints.

Midlet er en såkaldt JAK-hæmmer og er beregnet til behandlingen af leddegigt. Det er tænkt som en arvtager til AbbVies milliardsælgende biologiske lægemiddel Humira, der er kommet under pres fra biosimilære rivaler. Som sådan er der også store håb for ABT-494.

Og umiddelbart ser det da også rigtig lovende ud. I nye senfase-data har lægemiddelkandidaten været testet på patienter, som ikke oplever nogen virkning ved standardbehandlingen med methotrexat. Og resultaterne har været meget positive.

Men investorernes fik sig noget af et chok, da AbbVie også måtte meddele, at man havde observeret et dødsfald på grund af et hjertetilfælde samt et tilfælde af en blodprop i lungerne blandt forsøgspersonerne. Selskabet har forklaret, at begge patienter havde forhøjet risiko for kardiovaskulære problemer.

Ikke desto mindre er det anden gang, at selskabets har måttet rapportere dødsfald blandt forsøgspersoner i studier med ABT-494. Tilbage i september kunne selskabet meddele, at der var to dødsfald i et andet forsøg, men også her afviste AbbVie, at dødsfaldene var relateret til midlet.

ABT-494 testes også som behandling af eksem.

 Verdens bedst sælgende lægemiddel under pres i EU

 Abbvie: Humira kan runde 124 mia årligt

 AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier