MedWatch

Abbvie: Humira kan runde 124 mia årligt

Amerikanske AbbVie har enorme forventninger til sin multiblockbuster Humira, som forventes at fortsætte væksten frem mod 2022. Samtidig ser man et tocifret milliardpotentiale for to af kandidaterne i den kliniske pipeline.

Foto: David J. Phillip/AP

Det antiinflammatoriske lægemiddel Humira (adalimumab) fra amerikanske AbbVie er på nuværende tidspunkt det absolut bedst sælgende lægemiddel i verden med en omsætning på 16 mia. dollars i 2016, og det har samtidig gode muligheder for at blive det bedst sælgende lægemiddel nogensinde.

Skal man tro AbbVies ledelse, så kommer multiblockbusteren fortsat til at levere varen rent kommercielt i det kommende halve årti.

Det skriver Endpoints.

Flere selskaber er på vej med såkaldte biosimilærer – biologiske kopier – af Humira, men AbbVies direktion forventer dog ikke at blive påvirket synderligt af kopikonkurrence før i 2022. Sådan lød det under en rundbordsdiskussion med analytikeren Geoffrey Porges fra Leerink Partners, skriver mediet.

Og selskabet forventer nu, at salget af Humira kan runde 20 mia. dollars – eller godt 124 mia. kr. – årligt, når det topper. Samtidig har man markante blockbuster-forhåbninger til to eksperimentelle antiinflammatoriske midler i sin kliniske pipeline.

Det drejer sig dels om kandidaten upadacitinib, der undersøges mod leddegigt og psoriasisgigt i fase 3-forsøg, samt i andre inflammationslidelser i fase 2-forsøg. Herudover er det antistoffet risankizumab, der er i fase 3 mod psoriasis og i fase 2 mod psoriasisgigt og Crohns sygdom.

Man forventer, at begge kandidater kan ende med at sælge for 4-5 mia. dollars årligt.

 Her er tiårets bedst sælgende lægemiddelpatenter 

 Verdens bedst sælgende lægemiddel under pres i EU 

 Boehringer får grønt lys til biosimilær til Humira  

 Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned 

 Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier