MedWatch

Royalties vil som minimum dække Genmabs omkostninger i 2018

Genmab afviser at have givet nogen salgsprognose for Darzalex, hvilket markedet ellers tolkede ud fra en præsentation i nat ved hæmatologikonferencen ASH.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmabs royaltyindtægter fra salget af selskabets kræftmidler vil i 2018 som minimum dække omkostningerne.

Det præciserer Genmabs IR- og kommunikationsdirektør, Rachel Curtis Gravesen, i en e-mail over for Ritzau Finans, efter at selskabet i nattens løb er kommet med en foreløbig prognose for 2018, som angiveligt har givet anledning til en del tolkning i analytikerkredse vedrørende salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex næste år.

Blandt andet har Alm. Brand set analytikere tolke udmeldingen i forhold til det ventede salg af Genmabs kræftmiddel Darzalex og komme frem til, at det indikerer et salg i størrelsesordenen 1,7-2,1 mia. dollar.

"Det er markant under de estimater, vi har set i markedet på 2,4-2,5 mia. dollar," skriver Alm. Brand i en kommentar.

Selv har Genmab ikke givet en prognose for næste års salg af Darzalex under seancen, oplyser Rachel Curtis Gravesen.

Genmabs meldinger under seancen var, at omkostningerne næste år øges med 40-50 pct. fra 2017, hvor driftsomkostningerne ifølge selskabets seneste prognose ventes i intervallet 1-1,1 mia. kr.

Selskabet venter i øvrigt at forblive overskudsgivende for sjette år på stribe. Milepælsbetalingerne ventes at falde, mens royaltyindtægterne fra salget af selskabets lægemidler vil dække omkostningerne 100 pct.

"Sidstnævnte har fået markedet til at spekulere i, om royaltyindtægterne "kun lige" dækker driftsomkostningerne, hvilket ville indikere et lavere markedssalg for Darzalex, end det der for nuværende er indregnet i markedsestimaterne. Vi anser dette som en klar fejlfortolkning," vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Og der er da også ifølge Rachel Curtis Gravesen tale om mindst 100 pct. og ikke akkurat 100 pct.

Genmab-aktien faldt en overgang over 8 pct. tirsdag, men har siden rettet sig en smule og falder klokken 14 med 4,8 pct. til 1126 kr.

Genmab-aktien får kurstæsk efter forsigtig udmelding fra ledelsen

Storbank efter Genmab-præsentation: Svært at se væsentlig konkurrencerisiko

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier