MedWatch

Genmab-aktien får kurstæsk efter forsigtig udmelding fra ledelsen

Genmab-aktien er bundskraber i det danske C20-indeks tirsdag morgen, efter at selskabet i nattens løb har afholdt en præsentation i Atlanta i USA. (Opdateret kl. 10:29 og kl. 11:48)

Genmab-aktien er bundskraber i det danske C20 Cap-indeks tirsdag formiddag, efter at selskabet i nattens løb har afholdt en præsentation i Atlanta i USA.

Meldingerne er langt fra faldet i markedets smag, da Genmab-aktien dykker 6,1 pct. til 1111 kr. og nu ligger lavere end ved starten af 2017.

Årsagen kan findes i den 2018-prognose, Genmab kom med omkring selskabets kerneprodukt, kræftmidlet Darzalex, vurderer Alm. Brand Markets.

"Genmab gav ikke direkte forventninger, men indikerede at salget ville dække omkostningerne, og at milepæle i 2018 ville ligge lavere end i 2017. Vi ser analytikere tolke dette som et salg i størrelsesordenen 1,7-2,1 mia. dollar. Det er markant under de estimater, vi har set i markedet på 2,4-2,5 mia. dollar," skriver Alm. Brand i en kommentar.

"Så længe det er tilfældet (at prognosen er under estimaterne, red.), vil aktien sandsynligvis være under pres. Forventningerne virker en anelse konservative, hvilket er atypisk for Genmab, som ikke tidligere har "guidet" særligt konservativt, fortsætter bankens analytikere.

Prognosen er med til at skabe usikkerhed om prognoserne for Darzalex' topsalg, altså hvor høj en årlig omsætning, midlet i sidste ende vil nå op på, og det koster på aktiekursen," mener Alm. Brand.

Hos finanshuset Bernstein er vurderingen, at Genmabs prognose for 2018 bekræfter, at markedets kortsigtede estimater for Darzalex skal sænkes.

Ifølge Bloomberg News fastholder investeringsbanken dog sine estimater og gentager anbefalingen "outperform".

Genmabs meldinger under seancen var, at omkostningerne næste år øges med 40-50 pct., mens indtægterne fra milepæle vil falde.

Selskabet ventes at forblive overskudsgivende for sjette år på stribe. Endelig vil royalties fra salget af selskabets lægemidler kunne dække omkostningerne.

Storbank efter Genmab-præsentation: Svært at se væsentlig konkurrencerisiko

Analytiker: Genmabs fase 3-data vil blive kigget efter i sømmene i næste uge

Genmab-partner ansøger om Darzalex som førstebehandling i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier