MedWatch

FDA godkender første Apple-tilbehør til diagnostik

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har for første gang godkendt et tilbehør til Apple Watch til diagnostisk brug. Udstyret skal hjælpe med at monitorere hjerteflimmer.

ERIC RISBERG/AP/POLFOTO
Foto: ERIC RISBERG/AP/POLFOTO

Et lille stykke tilbehør til Apples Watch er nu blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder. Det er første gang, at det sker, hvilket bringer Apple Watch tættere på de diagnostiske ambitioner, som selskabet har brygget med i det sidste lange stykke tid.

Det skriver Reuters.

Udstyret er en lille chip til pulsmonitorering, som bliver indsat i urremmen, og er forbundet til Apple Watch via bluetooth. I modsætning til Apple Watchs egen pulsmåler giver chippen, Kardiaband, mulighed for at lave mere avancerede undersøgelser, som kan give bedre indblik pulsen. Så når aktivitetsniveauet og pulsen synes mismatchet, giver Kardiaband besked på, at man skal tage et elektrokardiogram.

Formålet med Kardiaband, som er udviklet af AliveCor, er at give bedre mulighed for at håndtere hjerteflimmer, den mest almindelige form for hjertearytmi.

AliveCor koster knap 200 dollars (cirka 2500 kr), og kan kun bruges sammen med selskabets abonnementsservice.

Medicoteknologi på randen af det store data-gennembrud

Medicin-app klar til at sælge data til medicinalindustrien

Ny teknologi vender op og ned på sundhedssektoren

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier