MedWatch

Takeda rykker frem med Zika-vaccine

Det ser ud til, at Takeda har snuppet førerpositionen fra Sanofi på Zika-området. I hvert fald ligger det japanske selskab lunt i svinget med et nyt amerikansk støttet studie.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO/arkiv

Takeda har fået ny succes i sin udvikling af en vaccine mod den tropiske virus Zika. Det japanske selskab har nemlig sikret sig den amerikanske regerings støtte til et nyt klinisk program med sin vaccinekandidat, og ligger sig dermed i spidsen for feltet.

Det skriver Reuters.

Fremskridtet er især lovende set i lyset af, at Sanofi, som ellers var sat til at være den førende udvikler på området, fik sin støtte fra den amerikanske regering kraftigt reduceret. Det resulterede i, at Sanofi helt droppede sit projekt med en virus mod virussen. Dermed er Takedas eneste substantielle rival ude af billedet – resten af bejlerne til området er mindre biotekselsakber.

Zika skabte panik tilbage i 2015, da virussen forårsagede deformiteter hos adskillige nyfødte børn i primært Syd- og Mellemamerika. Og da virussen nåede USA begyndte medicinalselskaberne for alvor at kaste sig over udviklingen af vacciner og diagnostik på området. Siden er panikken dog blevet dæmpet en smule, men Verdenssundhedsorganisationen efterspørger stadig på det kraftigste en vaccine.  Analyser vurderer dog, at man tidligt vil kunne have en færdig vaccine på markedet efter 2020.

Takeda forventer resultaterne fra det nye 240-personer store fase 1-studie i løbet af næste år.

 Sanofi stopper udvikling af Zika-vaccine

 Takeda hælder trekvart milliard i vaccinefabrik

 Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier