MedWatch

Amerikanske forskere går i fase to med Zikavaccine

Der arbejdes benhårdt på at finde en vaccine mod den frygtede zikavirus, der kan give svære fosterskader, og et offentligt finansieret tiltag i USA går nu ind i sin anden fase og håber på data allerede i slutningen af året.

Foto: /ritzau/AP/Felipe Dana/

Det amerikanske offentlige institut for allergi- og infektionssygdomme, The U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), er nu gået i gang med at afprøve en vaccination mod den frygtede zikavirus i et fase to-forsøg.

I forsøget skal indgå mindst 2490 raske personer fra områder, hvor der er zikavirus i udbrud, skriver Reuters.

Det gælder USA, Puerto Rico, Brasilien, Peru, Costa Rica, Panama og Mexico.

I forsøget første fase skal man undersøge vaccinens sikkerhed og evne til at stimulere en immunrespons hos deltagerne og finde en optimal dosis for vaccinen.

I forsøgets anden fase, som starter i juni skal man undersøge, om vaccinen virkelig kan forhindre zikkavirus.

I øjeblikket er der ingen vaccine på markedet mod zikavirus, der primært overføres via myggestik, men også kan overføres seksuelt, men virksomheder som Sanofi, GlaxoSmithKline og Takeda Pharmaceuticals er også i gang på området.

De amerikanske forskere regner med præliminære resultater fra forsøget allerede i slutningen af 2017 og endelige resultater i 2019.

Sanofi-direktør skyder huller i Zika-kritik

Sanders langer ud efter Trump over Zika-aftale med Sanofi

Studie: Zika-virus kan også medføre hjerteproblemer

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier