MedWatch

Sanofi stopper udvikling af Zika-vaccine

Den amerikanske stat vil ikke længere bidrage økonomisk til udviklingen af Sanofis bud på en vaccine mod Zika-virus. Det får nu Sanofi til at afbryde projektet.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

Den franske vaccineproducent Sanofi har afbrudt udviklingen af en vaccine mod zika-virus, efter det amerikanske forsvar har besluttet at stoppe en økonomiske støtte til projektet.

Det skriver Sanofi i en pressemeddelse.

Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), en del af det amerikanske sundhedsministerium, har som del af aftalen betalt franskmændene godt 43 mio. dollars for at starte udviklingen af en zika-vaccine, mens yderligere 130 mio. dollars ventede, hvis projektet fortsatte til senfase-forsøg.

Men efter at have vurderet samtlige zika-projekter, som BARDA yder økonomisk støtte til, har myndigheden besluttet at fokusere sin indsats, hvilket altså rammer Sanofis projekt, der som konsekvens ikke længere ville modtage samme økonomiske hjælp fra de amerikanske myndigheder.

Aftalen om at udvikle en vaccine mod den myggebårne virus har tidligere været genstand for kritik blandt amerikanske politikere, der kritiserede aftalen for ikke at garantere det amerikanske forsvar en reduceret pris for vaccinen, hvis det offentligt finansierede projekt første til et produkt, som Sanofi kunne kommercialisere.

Sanofi har forsvaret aftalen ved at sige, at virksomheden har selv har bidraget med ressourcer til udviklingen af projektet, der måske aldrig ville føre til et egentligt lægemiddel, hvorved selskabet ville have sat penge til.

Sanofi-direktør skyder huller i Zika-kritik

Sanders langer ud efter Trump over Zika-aftale med Sanofi

Sanofi indgår Zika-samarbejde

Sanofi får trecifret millionbeløb til udvikling af Zika-vaccine 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier