MedWatch

Acorda dropper Parkinsons-kandidat efter dødsfald

Lundbecks amerikanske konkurrent Acorda har nu valgt at stoppe udviklingen af en lægemiddelkandidat mod Parkinsons sygdom efter flere dødsfald.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Acorda har nu valgt at trække stikket på udviklingen af lægemiddelkandidaten tozadenant mod Parkinsons sygdom. Beslutningen sker efter, at flere forsøgspersoner er gået bort i kliniske studier med tozadenant, meddeler selskabet.

Tozadenant var nået til fase 3, men sidste onsdag måtte Acorda meddele, at man havde observeret syv tilfælde af blodforgiftning med fem dødsfald til følge på tværs af en række mellem- og senfasestudier.

I sidste uge lød det, at man ville fortsætte studierne med tozadenant, men med øget overvågning af patienternes blodtal. Den beslutning er nu lavet om efter analyse af supplerende informationer, der har ført til konklusionen, at en ugentlig screening af hvide blodlegemer vil sikre patienternes sikkerhed tilstrækkeligt.

”Selvom vi er dybt skuffede over dette resultat, er vi fortsat engagerede i Parkinsons-samfundet, som har stort behov for nye behandlingsmuligheder. Vi er taknemmelige for de patienter, som var frivillige i tozadenant-studierne, deres partnere, kliniske investigatorer og de interne og eksterne forskningshold,” udtaler Ron Cohen, adm. direktør i Acorda.

Acorda overtog rettighederne til tozadenant, da man i starten af 2016 opkøbte det finske selskab Biotie for 363 mio. dollars. På det tidspunkt havde finnerne netop startet et fase 3-studie med kandidaten, der er en såkaldt A2a receptor antagonist.

 Lundbeck-rival dykker 40 pct efter dødsfald i Parkinsons-studier

 Biotekfirma opnår Parkinsons-succes

 Acorda trækker stikket på fejlslagent studie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier