MedWatch

Acorda dropper Parkinsons-kandidat efter dødsfald

Lundbecks amerikanske konkurrent Acorda har nu valgt at stoppe udviklingen af en lægemiddelkandidat mod Parkinsons sygdom efter flere dødsfald.

Hjerne, neurologi,
Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Acorda har nu valgt at trække stikket på udviklingen af lægemiddelkandidaten tozadenant mod Parkinsons sygdom. Beslutningen sker efter, at flere forsøgspersoner er gået bort i kliniske studier med tozadenant, meddeler selskabet.

Tozadenant var nået til fase 3, men sidste onsdag måtte Acorda meddele, at man havde observeret syv tilfælde af blodforgiftning med fem dødsfald til følge på tværs af en række mellem- og senfasestudier.

I sidste uge lød det, at man ville fortsætte studierne med tozadenant, men med øget overvågning af patienternes blodtal. Den beslutning er nu lavet om efter analyse af supplerende informationer, der har ført til konklusionen, at en ugentlig screening af hvide blodlegemer vil sikre patienternes sikkerhed tilstrækkeligt.

”Selvom vi er dybt skuffede over dette resultat, er vi fortsat engagerede i Parkinsons-samfundet, som har stort behov for nye behandlingsmuligheder. Vi er taknemmelige for de patienter, som var frivillige i tozadenant-studierne, deres partnere, kliniske investigatorer og de interne og eksterne forskningshold,” udtaler Ron Cohen, adm. direktør i Acorda.

Acorda overtog rettighederne til tozadenant, da man i starten af 2016 opkøbte det finske selskab Biotie for 363 mio. dollars. På det tidspunkt havde finnerne netop startet et fase 3-studie med kandidaten, der er en såkaldt A2a receptor antagonist.

Lundbeck-rival dykker 40 pct efter dødsfald i Parkinsons-studier

Biotekfirma opnår Parkinsons-succes

Acorda trækker stikket på fejlslagent studie

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier