MedWatch

FDA godkender Tresiba til insulin-app fra amerikansk software-firma

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt integrationen af diabetesmidler fra Novo og Lilly i en insulin-app fra en amerikansk softwareproducent.

Foto: Novo Nordisk

Amerikanske Voluntis har fået de amerikanske lægemiddelmyndigheders nik til, at selskabets insulin-app til diabetes 2-patienter, Insulia, nu også kan integrere midlerne Tresiba fra Novo Nordisk og Basaglar fra amerikanske Eli Lilly.

Det oplyser Voluntis i en meddelelse.

Dermed er Insulia tilgængelig for personer, der bruger et hvilket som helst mærke af basal-insulin, herunder Lantus, Levemir, Toujeo og nu altså også Tresiba og Basaglar.

Voluntis vil fortsætte med arbejdet for at gøre Insulia tilgængelig for dem, der bruger andre insulinbehandlinger, herunder NPH insulin og GLP-1 / basal insulin kombinationer, der sigter mod frigivelse i 2018, skriver selskabet.

”Det er i sig selv kompliceret nok at holde øje med, hvordan du titrerer dit insulin. Med dagens FDA-godkendelse behøver man ikke længere at skulle bekymre sig om, hvorvidt ens insulinmærke er kompatibelt med automatiske titreringsværktøjer såsom Insulia," siger Pierre Leurent, adm. direktør for Voluntis og tilføjer:

"Vi er meget glade for at gøre Insulia tilgængelig for alle patienter med type 2-diabetes, uanset det basale insulinmærke, de bruger."

Insulia er en receptpligtig digital app til personer med type 2-diabetes, der hjælper patienterne med at få den rigtige dosis hver dag og kombinerer en mobilapp med en webportal hos sundhedsplejen (HCP). Den mobile app giver realtids basale insulindoseringsanbefalinger og pædagogiske coaching-meddelelser baseret på blodglukoseværdier.

HCP webportalen giver sundhedsplejerne mulighed for at konfigurere personlige behandlingsplaner og følge patienternes ve og vel eksternt.

Når en læge har udstedt recepten, kan Insulia fås til download på App Store og Google Play.

Insulia er i øjeblikket tilgængelig for patienter i hele USA via recept fra deres udbyder.

Voluntis forhandler i øjeblikket med de store indkøbsorganisationer, de såkaldte pharmacy benefit managers og statslige betalere om at sikre øget dækning af Insulia.

Novos app-partner rejser trecifret millionbeløb

Selskab lancerer dets første FDA-godkendte diabetesapp

Novos Tresiba får baghjul af kopiprodukt i USA

Novos diabetesapp-partner indgår ny samarbejdsaftale

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier