MedWatch

Pfizer trækker sig ud af kinesisk samarbejde

Medicinalkæmpen Pfizer har nu forladt et samarbejde om udvikling og markedsføring af generiske lægemidler i Kina.

Foto: /Ritzau/AP/Mark Lennihan

Den amerikanske medicinalkoncern Pfizer træder nu ud af en joint venture i Kina, som man indgik tilbage i 2012.

Det skriver FiercePharma.

Pfizer har således solgt sin aktieandel på 49 pct. i selskabet Hisun-Pfizer, som blev oprettet sammen med kinesiske Zhejiang Hisun Pharma for fem år siden. Køberen er ifølge mediet Sapphire I Holdings, som er ejet af private equity-selskabet Hillhouse Capital, men der meldes ikke noget om prisen.

Hisun-Pfizer blev i sin tid oprettet med 250 mio. dollars i ryggen med det formål at udvikle, producere og sælge såkaldte branded generics, altså generiske lægemidler, som stadig bærer et brand-navn.

Pfizer har siden indgåelsen af samarbejdet åbnet sine egne fabrikker i Kina, og ifølge FiercePharma var der allerede sidste år rygter om, at koncernen ville droppe sit samarbejde med Zhejiang Hisun Pharma.

Amerikanerne skriver i følge mediet i en pressemeddelelse, at man vil tilbyde teknisk, produktionsmæssig og regulatorisk støtte til Hisun-Pfizer i en overgangsperiode, mens de produkter, der tidligere var licenseret til det fælles selskab, i fremtiden vil blive produceret lokalt i Kina af Pfizer selv.

Ifølge FiercePharma trådte amerikanske Merck/MSD i 2015 ud af en lignende joint venture oprettet i 2012 med selskabet Simcere.

Pfizer i kinesisk joint-venture 

Pfizer overvejer salg af division for håndkøbsmedicin 

Amgen laver kinesisk biosimilær-alliance 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier