MedWatch

Pfizer trækker sig ud af kinesisk samarbejde

Medicinalkæmpen Pfizer har nu forladt et samarbejde om udvikling og markedsføring af generiske lægemidler i Kina.

Den amerikanske medicinalkoncern Pfizer træder nu ud af en joint venture i Kina, som man indgik tilbage i 2012.

Det skriver FiercePharma.

Pfizer har således solgt sin aktieandel på 49 pct. i selskabet Hisun-Pfizer, som blev oprettet sammen med kinesiske Zhejiang Hisun Pharma for fem år siden. Køberen er ifølge mediet Sapphire I Holdings, som er ejet af private equity-selskabet Hillhouse Capital, men der meldes ikke noget om prisen.

Hisun-Pfizer blev i sin tid oprettet med 250 mio. dollars i ryggen med det formål at udvikle, producere og sælge såkaldte branded generics, altså generiske lægemidler, som stadig bærer et brand-navn.

Pfizer har siden indgåelsen af samarbejdet åbnet sine egne fabrikker i Kina, og ifølge FiercePharma var der allerede sidste år rygter om, at koncernen ville droppe sit samarbejde med Zhejiang Hisun Pharma.

Amerikanerne skriver i følge mediet i en pressemeddelelse, at man vil tilbyde teknisk, produktionsmæssig og regulatorisk støtte til Hisun-Pfizer i en overgangsperiode, mens de produkter, der tidligere var licenseret til det fælles selskab, i fremtiden vil blive produceret lokalt i Kina af Pfizer selv.

Ifølge FiercePharma trådte amerikanske Merck/MSD i 2015 ud af en lignende joint venture oprettet i 2012 med selskabet Simcere.

Pfizer i kinesisk joint-venture

Pfizer overvejer salg af division for håndkøbsmedicin

Amgen laver kinesisk biosimilær-alliance

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier