MedWatch

Pfizer overvejer salg af division for håndkøbsmedicin

Consumer Healthcare-divisionen i Pfizer kan være på vej ud af selskabet.

Foto: AP: Rogelio V. Solis

Verdens største medicinalvirksomhed, amerikanske Pfizer, overvejer, hvad der i fremtiden skal ske med divisionen for håndkøbsmedicin, "Consumer Healthcare".

Og det kan ende med en helt eller delvis adskillelse fra selskabet gennem et spin-off, salg eller en anden form for transaktion, skriver Bloomberg News.

"Selvom der er en stærk forbindelse mellem ”Consumer Healthcare”-divisionen og elementer af vores kerne-biofarmaceutiskforretning, er det også adskilt nok fra vores kerneforretning til, at der er et potentiale for, at værdien kan blive fuldt realiseret uden for selskabet," siger administrerende direktør for Pfizer, Ian Read, ifølge Bloomberg News i en pressemeddelelse.

Medicinalvirksomheden har hyret Centerview Partners, Guggenheim Secrutities og Morgan Stanley som rådgivere til et muligt frasalg af divisionen, som i 2016 havde en omsætning på 3,4 mia. dollar.

Potent regnskab fra Pfizer

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier