MedWatch

Pfizer overvejer salg af division for håndkøbsmedicin

Consumer Healthcare-divisionen i Pfizer kan være på vej ud af selskabet.

Foto: AP: Rogelio V. Solis

Verdens største medicinalvirksomhed, amerikanske Pfizer, overvejer, hvad der i fremtiden skal ske med divisionen for håndkøbsmedicin, "Consumer Healthcare".

Og det kan ende med en helt eller delvis adskillelse fra selskabet gennem et spin-off, salg eller en anden form for transaktion, skriver Bloomberg News.

"Selvom der er en stærk forbindelse mellem ”Consumer Healthcare”-divisionen og elementer af vores kerne-biofarmaceutiskforretning, er det også adskilt nok fra vores kerneforretning til, at der er et potentiale for, at værdien kan blive fuldt realiseret uden for selskabet," siger administrerende direktør for Pfizer, Ian Read, ifølge Bloomberg News i en pressemeddelelse.

Medicinalvirksomheden har hyret Centerview Partners, Guggenheim Secrutities og Morgan Stanley som rådgivere til et muligt frasalg af divisionen, som i 2016 havde en omsætning på 3,4 mia. dollar.

 Potent regnskab fra Pfizer 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier