MedWatch

CHMP anbefaler Shire-middel mod hæmofili til godkendelse

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel CHMP anbefaler nu et lægemiddel mod hæmofili fra det irske medicinalselskab Shire, der har danske Flemming Ørnskov i spidsen.

Foto: Colourbox

Det Europæiske Lægemiddelagenturs komité for medicin til mennesker, CHMP, har på et møde torsdag i sidste uge givet en positiv anbefaling til lægemidlet Adynovi, som den irske medicinalproducent, Shire, via datterselskabet Baxalta, står bag.

Lægemidlet fra Shire, der har danske Flemming Ørnskov som adm. direktør, har således fået CHMP’s såkaldte positive opinion til forebyggelse og behandling af blødning hos patienter på 12 år og derover med blødersygdommen hæmofili A.

Det oplyser CHPMP i en meddelelse.

Patienter med hæmofili mangler bestemte proteiner, eller koagulationsfaktorer, der hjælper blodet til at størkne. For folk med hæmofili A drejer det sig om Faktor VIII.

Det aktive stof i Adynovi hedder rurioctocog alfa pegol og er en rekombinant human faktor VIII, der erstatter den manglende koagulationsfaktor VIII, som er nødvendig for effektiv hæmostase (fællesbetegnelsen for de processer i kroppen, som permanent kan stoppe en indre eller ydre blødning som følge af en skade på en blodåre).

I de senere år er flere aktører begyndt at satse på nye behandlingsmuligheder på området.

Schweiziske Roche barsler således med en antistofbaseret behandling mod hæmofili A, ligesom amerikanske Pfizer er ved at udvikle en genterapi mod både hæmofili A og B.

Også danske Novo Nordisk har lægemidler mod stort set hele paletten af hæmofili-sygdomme i sin portefølje, herunder også Faktor VIII-midlet NovoEight mod hæmofili A.

 Shire gør klar til globalt studie af genterapi mod hæmofili

 Baxalta-opkøb slår igennem hos Shire

 Sanofi rykker i fase 3 med genterapi mod hæmofili

 Shires geneterapi mod hæmofili får særstatus i USA

 Shire sikrer sig forbud mod Novos bløderrival 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier