MedWatch

Tidligere Novo-selskab i opsigtsvækkende comeback

Et biotekselskab, som tidligere var i porteføljen hos Novo Ventures, har leveret lovende senfasedata for en lægemiddelkandidat, som ellers så ud til at være død og begravet. Det har fået selskabets aktie til at skyde i vejret med 83 pct.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Otonomy fejlede fælt i et senfaseforsøg med sin fremmeste lægemiddelkandidat Otividex for et par måneder siden, hvilket skar mere end 80 pct. af selskabets markedsværdi med et trylleslag.

Men i denne uge har selskabet, som frem til andet halvår 2015 en del af porteføljen i investeringsselskabet Novo Holdings’ venture-afdeling, fået en smule oprejsning.

Ifølge FierceBiotech har lægemiddelkandidaten vist lovende takter i et nyt fase 3-studie, og det sendte torsdag Otonomys aktiepris op med 83 pct.

Vil indsende ansøgning

Otividex havde allerede tidligere fejlet i et fase 2-studie og i september missede kandidaten også både det primære effektmål og alle sekundære effektmål i et fase 3-studie, Averts-1, hvor man undersøgte den mod Menières sygdom, som er karakteriseret ved svimmelhed, høretab og tinnitus.

Her var Otividex ikke i stand til at reducere tilfælde af svimmelhed blandt patienterne sammenlignet med placebo.

Men nu har det andet fase 3-studie i rækken, Averts-2, vist, at kandidaten har formået at reducere antallet af dage med svimmelhed blandt 174 patienter sammenlignet med placebo. Otonomy vil nu mødes med de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, for at diskutere de friske data, samt hvad der kræves for at indsende en ansøgning for kandidaten, skriver FierceBiotech.

Der er ifølge det amerikanske National Institute on Deafness and Other Communication Disorders mere end 600.000 patienter i USA med Menières sygdom, og der findes ifølge mediet på nuværende tidspunkt ikke nogen godkendte lægemidler mod sygdommen i landet.

Intet nyt om andre indikationer

Otividex er en længerevirkende formulering af steroidpræparatet dexamethason, der bruges inden for behandling af en lang række sygdomme, herunder i kombination med Genmabs Darzalex til behandling af knoglemarvskræft.

Otonomys version af lægemidlet blev også tidligere undersøgt i fase 2-studier til behandling af børn med høretab pga. behandling med cisplatin. Men selskabet suspenderede med omgående virkning alle udviklingsaktiviteter for lægemiddelkandidaten i september.

Nu er den altså tilbage på sporet i Menières sygdom, men der meldes ikke noget om planerne i andre indikationer.

Selvom udviklingen skabte medvind på aktiemarkedet, så er der stadig et stykke vej tilbage til tidligere tiders niveau for Otonomy-aktien. Inden det kliniske fejlskud i september lå den på godt 20 dollars stykket, og efter nyheden om det vellykkede fase 3-studie torsdag i denne uge steg den til 5,12 dollars stykket.

Tidligere Novo-selskab styrtdykker efter fase 3-fiasko 

Tidligere Novo-selskab fyrer efter fase 3-fiasko 

Novo Ventures-selskab misser målet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier