MedWatch

Disciplinerede Amgen er klar til store opkøb

Amerikanske Amgen er klar til at smide store summer efter større opkøbsmål efter et par stille år. Men man vil dog fortsat være ”disciplinerede”, siger selskabets finansdirektør til Bloomberg.

Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske medicinalkoncern Amgen har forholdt sig forholdsvis rolig i forhold til fusioner og opkøb i de seneste par år, hvor man mest har fokuseret på mindre tilkøbshandler. Men nu er selskabet parat til at smide markante summer på bordet, hvis den rigtige mulighed opstår.

Det siger selskabets finansdirektør til Bloomberg.

Selskabet har efterhånden fordøjet sit 10 mia. dollars store opkøb af Onyx Pharmaceuticals i 2013 og har gennemført en større omstrukturering af organisationen, og nu er det tid til at vende sig mod store opkøb igen, siger CFO David Meline til nyhedsbureauet.

Ifølge direktøren er man nu ”mere energiske omkring det at være til stede derude”, men han påpeger, at ledelsen vil bevare tålmodigheden og ikke lade sig rive med.

”Det sværeste at gøre, når man har penge i banken, er at være disciplineret,” siger David Meline til Bloomberg.

Han fortæller samtidig, at selskabet sagde nej tak til flere potentielle opkøb i andet halvår af 2015, da mulighederne ikke passede til koncernen.

Ifølge nyhedsbureauet har Amgen mere end 30 mia. dollars, svarende til mere end 200 mia. kr., på kistebunden, som man kan brænde af på opkøb.

Nyt bud på målet for Amgens opkøbsplaner

Aktivist-investor laver uvending og opfordrer til fusion

Rygte: Amgen spekulerer i opkøb

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier