Amerikanske hospitaler skal betale milliarderstatning

Flere hundrede amerikanske hospitaler er blevet pålagt at betale et milliardbeløb i erstatning for at have implanteret hjerteudstyr i patienter, hvis forsikring ikke dækkede denne behandling.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Flere hundrede amerikanske hospitaler har implanteret en særlig type hjerteudstyr i amerikanske patienter, som slet ikke var berettiget til dette udstyr gennem det nationale forsikringsprogram Medicare, og det koster dem nu samlet set en milliardbøde.

Det skriver Reuters.

I alt er 457 hospitaler fra 43 forskellige stater blevet mødt med et erstatningskrav på mere end 250 mio. dollars – eller 1,7 mia. kr. Det oplyste det amerikanske justitsministerium, Department of Justice, ifølge Reuters sent sidste uge.

Erstatningskravet kommer efter beskyldninger om, at hospitalerne har implanteret udstyr til behandling af hjerteflimren i Medicare-patienter, som ikke var dækket af forsikringsplanen til dette udstyr. Det er nemlig kun patienter med visse medicinske karakteristika og risikofaktorer, der er berettiget til at få indsat en såkaldt implanterbar cardioverter defibrillator (ICD).

De mange operationer, som altså ikke var dækket af forsikringen, blev foretaget mellem 2003 og 2010. Erstatningskravet er blevet fastsat gennem et forlig mellem justitsministeriet og de mange hundrede hospitaler.

 USA kræver milliarderstatning fra Novartis 

 Amgen indgår forlig med 48 delstater 

 Tidligere medico-boss skal to år i fængsel 

 Smertemedicin til børn koster J&J 63 mio. dollars 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også