MedWatch

Koncerndirektør forlader Sanofi

En koncerndirektør fra Sanofi, som i sin tid blev hyret af tidligere adm. direktør Chris Viehbacher, har forladt Novo Nordisk-konkurrenten. To andre af den tidligere topchefs ’egne’ folk er stadig at finde i selskabet.

Foto: PR

Den franske medicinalkoncern Sanofi har sagt farvel til sin koncerndirektør med ansvar for selskabets strategi og opkøbsaktiviteter, David-Alexander Gros.

Det skriver Bloomberg.

David-Alexander Gros forlader den franske storkoncern, som er i tæt konkurrence med Novo Nordisk på diabetesområdet, for at ”forfølge muligheder uden for selskabet”, bekræfter Sanofi i en email til Bloomberg, og hovedpersonens autosignatur på e-mailen bekræfter samtidig, at direktøren ikke længere arbejder i koncernen.

Ifølge nyhedsbureauet er koncerndirektøren den største profil, som har forladt selskabet siden tidligere adm. direktør Chris Viehbacher blev presset ud af koncernen sidste efterår.

David-Alexander Gros blev netop hyret til sin rolle som strategichef i koncernen af den tidligere topchef i 2011. Her stod han både i spidsen for nye strategiske alliancer, samt opkøb og fusioner. Han har blandt andet været med til at styrke forbindelserne til biotekselskabet Regeneron og stået bag koncernens opkøb af en aktieandel i Alnylam Pharmaceuticals.

Udover strategichefen hyrede Chris Viehbacher i sin tid i selskabet også to andre topfolk, F&U-direktøren Elias Zerhouni og finansdirektøren Jerome Contamine, som begge stadig er at finde i Sanofi.

Efter den seneste direktørafgang vil området for opkøb og fusioner falde under netop Jerome Contamines ansvarsområde, mens området for strategi og forretningsudvikling midlertidigt skal styres af den nye adm. direktør Olivier Brandicourt, der kom til fra Bayer i starten af april, indtil man har udpeget en efterfølger til David-Alexander Gros.

 Sanofi fyrer topchef 

 Sanofi må sige farvel til flere topfolk 

 Sanofis diabeteschef er trådt tilbage 

 Officielt: Sanofi får ny topchef 

 Sanofis tidligere topchef rører på sig igen

 Frankrig raser over medicinalchefs ”uforståelige” lønpakke 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier